Páger Pince

Zöldveltelíni 2019

Évjárat

2019

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Zöldveltelini (Grüner Veltliner)

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Mátra

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

13 C

Maradék cukor

1,9 g/L

Csák-berek-dűlő 35 éves tőkéiről származik az alapanyag, amely zúzás bogyózás, valamint egy gyenge ülepítés után 300 literes médium pörkölésű, első töltésű hordóba került. Fél éven át érlelődött finomseprűn, hogy ezt követően egy gyenge szűrés után derítetlenül kerüljön palackba. Illatában a hordós érlelésből és a sur lie technológiából származó édesfűszerek dominálnak, ízében zöld almás, körtés, vajas, gyömbéres jegyek is megjelennek. Határozott savérzetű, testes fehérbor, melynek hosszú lecsengésében a Mátrára jellemző ásványosnak ható ízérzetek is megjelennek.

  • Testes
  • Friss
  • Zöldalmás
  • Körtés
  • Vajas
  • Jó savszerkezetű
  • Gyömbéres

4 950 Ft

Egységár: 6 600 Ft/L

Rendelhető
  • Testes
  • Friss
  • Zöldalmás
  • Körtés
  • Vajas
  • Jó savszerkezetű
  • Gyömbéres

Csák-berek-dűlő 35 éves tőkéiről származik az alapanyag, amely zúzás bogyózás, valamint egy gyenge ülepítés után 300 literes médium pörkölésű, első töltésű hordóba került. Fél éven át érlelődött finomseprűn, hogy ezt követően egy gyenge szűrés után derítetlenül kerüljön palackba. Illatában a hordós érlelésből és a sur lie technológiából származó édesfűszerek dominálnak, ízében zöld almás, körtés, vajas, gyömbéres jegyek is megjelennek. Határozott savérzetű, testes fehérbor, melynek hosszú lecsengésében a Mátrára jellemző ásványosnak ható ízérzetek is megjelennek.

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Zöldveltelini (Grüner Veltliner)

Alapvetően osztrák fajta (ott 17 ezer hektáron, az összterület egyharmadán terem); magyarországi termőterülete összesen 1300 ha. Fehérborsos, citrusos-fűszeres illatú, ugyanakkor gyümölcshangsúlyos, kivis, zöldalmás ízvilág jellemzi.