Páger Pince

Cabernet Franc 2019

Évjárat

2019

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Cabernet franc

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Mátra

Alkoholtartalom

15 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

15 C

Maradék cukor

2,4 g/L

Zúzás-bogyózás után három hétig erjedt nyílt kádban. Préselést követően 500 literes hordóba került 10 hónapra. A végeredmény egy nagytestű bor lett, amelynek aromaprofiljában főként étcsokoládéra, szederre, áfonyára, gránátalmára, szegfűszegre emlékeztető jegyek lelhetők fel. Az összkén szintje e borban sem éri el a 30 milligramm/litert.

  • Csokis
  • Szegfűs
  • Feketebogyós
  • Áfonyás
  • Természetes
  • Gránátalmás

5 300 Ft

Egységár: 7 067 Ft/L

Rendelhető
  • Csokis
  • Szegfűs
  • Feketebogyós
  • Áfonyás
  • Természetes
  • Gránátalmás

Zúzás-bogyózás után három hétig erjedt nyílt kádban. Préselést követően 500 literes hordóba került 10 hónapra. A végeredmény egy nagytestű bor lett, amelynek aromaprofiljában főként étcsokoládéra, szederre, áfonyára, gránátalmára, szegfűszegre emlékeztető jegyek lelhetők fel. Az összkén szintje e borban sem éri el a 30 milligramm/litert.

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Cabernet franc

Fontos és régi bordeaux-i fajta. Általában halványabb, könnyebb, lágyabb és illatosabb bort ad, mint a cabernet sauvignon, hajlamos a zöldes, vegetális tónusokra is. Újabb kutatások szerint baszk eredetű, egyébként a cabernet sauvignon őse (egyik „szülője”, a sauvignon blanc mellett). Mo.-on 1300 ha terem belőle.