Páger Pince
A Páger Pince egy, a Mátrában, Gyöngyöspatán működő, 2 hektáros területtel rendelkező, öko-szemléletű borászat. Ennek megfelelően szőlőinket, melyek nagyobbrészt a Gereg-dűlőben találhatók, vegyszermentesen gondozzuk, míg a pincében borászati segéd- és adalékanyagtól mentesen dolgozunk. Alacsony kénszintre törekedve készítjük borainkat. Mint minden fiatal kisborászatra, így ránk is jellemző a kísérletezőkedv, akár a szőlőfajtákat, akár a borfajtákat illetően. A majd' 10 hónapos hordós érlelésen átesett, szűretlenül palackozott vörösboraink, úgy mint a kékfrankos, a cabernet franc vagy a cabernet sauvignon ebben az évben biztosan színesíti palettánkat, ahogy a reduktív és oxidatív technológiát ötvözve készített narancsborunk (Tramini X Cserszegi Fűszeres), rajnai rizling, szürkebarát, zöldveltelini is. Törekszünk a terület adta, természetes (és éppen ezért rendkívül izgalmas) ízek minél hűbb visszatükrözésére, s az sem titkolt vágyunk, hogy limitált szériás borainkat legszívesebben ételek mellett, tehát a gasztro-világban látnánk viszont.
Borkóstolásra és pincelátogatásra előzetes bejelentkezés alapján tudunk lehetőséget biztosítani.
Szolgáltatások
Borászatról
-
Borvidék
Mátra -
Borász
Páger Mátyás -
Alapítás éve
2017 -
Terület
2 hektár -
Szőlőfajták
Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Cserszegi Fűszeres, Kékfrankos, Rajnai rizling, Szürkebarát (Pinot gris), Tramini, Zöldveltelini (Grüner Veltliner)
Kapcsolat, információk
-
Páger Pince, Páger Mátyás
- +36 30 682 3386
- pager.matyas@dh.hu
-
Nyitvatartás
hétfőZárvakeddZárvaszerdaZárvacsütörtökZárvapéntekZárvaszombatZárvavasárnapZárva
Átvételi pont
- 1024 Budapest, Káplár utca, 19
-
Nyitvatartás
hétfő14:00 - 18:00kedd14:00 - 18:00szerda14:00 - 18:00csütörtök14:00 - 18:00péntek14:00 - 18:00szombat14:00 - 18:00vasárnapZárva